ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU - AN OVERVIEW

istiridye mantarı tohumu - An Overview

istiridye mantarı tohumu - An Overview

Blog Article

Tabi sürekli karanlık olmasından ziyade gölgeli ışık alan yerler daha iyi olacaktır. Önemli olan mantarın doğrudan ışık almamasıdır.seven gün boyunca bu şekilde mantarınızı beklemeye alın.

İstiridye mantarı kompostu için ana katı madde olarak en fazla kullanılan maddeler şunlardır ;

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında gardenımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına propertyımcı olur.

Toplam ağırlığın yüzde ikisi zaten yeterlidir ve toplam ağırlığın dörtte birine kadar spawn eklemek yanlış değildir. Dolayısıyla, substratın ağırlığının% 20-30’u arasında olduğundan fazla tahmin etmemesi veya fazla tahmin etmesi önemsizdir.

Şeklinin deniz mahsulü olan istiridyeye benzemesi ile istiridye mantarı adını almıştır. Dünyada istiridye mantarı yetiştiriciliği 1940’tan sonra popüler olmaya başladı. İlk olarak Hollandalı bilim adamı Nikolous Joseph tarafından 1775 yılında keşfedilmiştir.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çAlright daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, 25 ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.

İstiridye mantarı miseli kg fiyatı ortalama twenty TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Toptan alımlarda 10 TL’ye dahi tohum almanız mümkündür. Eğer profesyonel olarak bu işi yapacaksanız kendi tohumlarınızı kendiniz dahi üretebilirsiniz. Bunun için taze hasat edilmiş istiridye mantarına ihtiyacınız var.

Ancak istiridye mantarı zehirli bir mantar değildir. Aksine yenilebilir en faydalı mantar türlerinden biridir.

Değişik tariflere elverişli tadı ve yumuşak kıvamı ile gurme mutfaklara giren istiridye mantarı pişirme yöntemleri ile çeşitlilik sunar.

İstiridye mantarını kullanarak nefis bir Malesü hazırlamak isterseniz; mantar sote pişirebilirsiniz.

Ayrıca klor ve klor gazı insan sağlığı açısından zararlı olup üretim aşamasında göz ve deri ile temasında veya solunmasında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim here koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Report this page